Over Dr. Nassau CollegeOnze scholen

Het Dr. Nassau College is een brede openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de stad Assen en de omliggende regio. Met zes scholen in Assen, Beilen, Gieten en Norg biedt het Dr. Nassau College keuze uit vrijwel alle types onderwijs.  

Locatie Quintus

Locatie Quintus in Assen biedt gymnasum, atheneum en havo. De locatie is Technasiumschool en CultuurProfielSchool. Als je havo of atheneum doet op locatie Quintus kun je kiezen uit de talentrichtingen Technasium, Cultuur, Ondernemen en Sport. Ben je heel goed in Engels? Bij ons op school kun je bovendien de internationaal erkende Cambridge English certificaten halen.

Locatie Penta

Op locatie Penta in Assen kun je terecht voor de vmbo opleidingen, mavo+, mavo en Vakcollege. Locatie Penta is evenals locatie Quintus een officiële CultuurProfielSchool en mavo- en mavo+ leerlingen kunnen kiezen voor de kunst- en cultuurklas.

Locatie Beilen

Op het Dr. Nassau College in Beilen kun je terecht voor Atheneum, havo, mavo+ en mavo. In Beilen kun je bovendien terecht voor het Technasium en je kunt je Cambridge English certificaten halen. Vind je kunst en cultuur en/of sport leuk? Op deze gebieden biedt de school veel extra's!

Locatie Aa en Hunze

Locatie Aa en Hunze is gevestigd in Gieten, Hier kun je terecht voor atheneum, havo, mavo+, mavo en het Vakcollege. Locatie Aa en Hunze is een Technasiumschool en je kunt er je Cambridge English certificaten halen.

Locatie Norg

In Norg kun je kiezen voor atheneum, havo, mavo+, mavo en KB+. In Norg kun je verder nog kiezen voor het Technasium, je kunt je Cambridge English certificaten halen en kunst en cultuur en sport staan hoog op de agenda.

Locatie ISK

Onze ISK is voor anderstaligen van 12 tot 18 jaar. Hier kunnen zij nog beter Nederlands leren voordat zij kunnen doorstromen naar het reguliere voortgezet onderwijs..

Hendrik Jan Nassau

‘Leerlingen opleiden tot mensen die zelfstandig kunnen denken en doen.’ Dat was het ideaal van dr. Hendrik Jan Nassau. Natuurlijk zijn de methodes van nu anders dan die van deze ‘taalmeester’, schooldirecteur en -inspecteur uit Assen. Ook bestonden in zijn tijd schooltypes als Vakcollege, mavo, havo en atheneum nog niet, maar zijn ideeën over goed onderwijs zijn nog steeds actueel. Het Dr. Nassau College is er dan ook trots op zijn naam te dragen.