NassauVincent en Assen Sportstad bundelen krachten voor sport en beweging in het onderwijs


NassauVincent en Assen Sportstad hebben de handen ineengeslagen om het belang van sport en bewegen in het onderwijs te benadrukken. Beide organisaties delen de overtuiging dat sport en beweging essentieel zijn voor zowel het mentale als fysieke welzijn, en de ontwikkeling van jongeren en medewerkers. Op woensdag 25 september hebben zij een gezamenlijke intentieverklaring ondertekend om deze visie te bekrachtigen. 

Met de overhandiging van het partnerbordje van Assen Sportstad wordt op elke school van NassauVincent zichtbaar dat zij sport en beweging hoog in het vaandel hebben staan. Door samen programma’s en activiteiten te ontwikkelen en/of te implementeren, willen de organisaties de effectiviteit en het bereik van sport- en beweeginitiatieven vergroten. Deze samenwerking stelt scholen in staat gebruik te maken van de faciliteiten, expertise en het netwerk van Assen Sportstad, terwijl Assen Sportstad en daarmee de sportverenigingen en sportevenementen profiteren van de betrokkenheid van het onderwijs bij leerlingen en medewerkers.

Belang van sport & bewegen
Het aanbieden van sport en bewegen is cruciaal voor jongeren omdat het bijdraagt aan hun fysieke gezondheid en ze helpt bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden. Daarnaast bevordert regelmatig sporten en bewegen de mentale gezondheid door stress en angst te verminderen en het zelfvertrouwen te vergroten. Lichaamsbeweging kan ook de schoolprestaties verbeteren door een betere concentratie en geheugen. Sport- en beweegactiviteiten bieden ook sociale voordelen, zoals het bevorderen van teamwork en communicatieve vaardigheden. Kortom, sport en bewegen zijn essentieel voor de evenwichtige groei en ontwikkeling van jongeren.


Samenwerking voor een gezondere gemeenschap
‘'Samen werken we aan het creëren van een dynamische, gezonde en inspirerende omgeving waarin sport en beweging een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven zijn,’’ zegt Loes Boetes van Assen Sportstad. ‘’Dit draagt niet alleen bij aan de individuele ontwikkeling van leerlingen en medewerkers, maar ook aan het versterken van de gemeenschap in Assen.”


Andere scholen
"We zijn gestart met NassauVincent, maar ons doel is om met alle scholen in Assen een structurele samenwerking op te zetten op het gebied van sport en bewegen,’’ vervolgt Boetes. ‘’Het afgelopen jaar hebben we al mooie stappen gezet met verschillende onderwijsinstellingen, maar door deze samenwerking duurzaam te verankeren, kunnen we nog meer impact maken en de voordelen van sport en bewegen breder verspreiden." 


Alice Vellinga, bestuurder van NassauVincent, onderschrijft het belang van de samenwerking: “We vinden het essentieel dat alle leerlingen in Assen kunnen sporten. Als scholen zetten we ons daar volop voor in, omdat we weten dat je je beter voelt en gezonder bent als je regelmatig beweegt. Ook onder onze medewerkers stimuleren we sport en bewegen. Daarom ondertekenen we deze intentieverklaring met volle overtuiging.’’


Deel dit bericht