Actueel Vakcollegeleerlingen storten zich op Goede Doelen

Vakcollegeleerlingen storten zich op Goede Doelen

Leerlingen van het Vakcollege Zorg & Welzijn op locatie Penta hebben zich deze week gestort op Goede Doelen. De week stond in het teken van het opzetten van project en uiteindelijk werd de week afgesloten met een heuse markt om daadwerkelijk geld in te zamelen. Er werd ook een winnend team aangewezen. Dat team won 150 euro extra voor het Goede Doel. 

Docente Zorg en Welzijn Aloes Buist vertelt: “Op maandag 25 januari was de kick off. De leerlingen kregen een filmpje te zien waarin uitgelegd werd wat de bedoeling was van het project. In achttien verschillende groepen (klas 2, 3 en 4 door elkaar)  oriënteerden de leerlingen zich op verschillende goede doelen. De projectgroepen werden ingericht met een voorzitter en een notulist en met als leidraad van een opdrachtboekje werd gedurende de week stapsgewijs het project doorlopen.”

“Uiteindelijk werd per groep een marktkraam ingericht rond het gekozen Goede Doel. Om het wat extra spannend te maken werden de kramen beoordeeld door een externe jury. Vlaggetjes, posters, flyers, filmpjes en overig informatiemateriaal werden gemaakt om de marktkramen op te sieren en om het belang van het gekozen goede doel te benadrukken.”

De jury heeft alle kraampjes bezocht en riep de kraam van Kinderfonds Mamas uit tot winnaar. Directeur Menno den Hollander overhandigde een cheque voor 150 euro aan het winnende team. Zij zullen op hun beurt hun cheque binnenkort overhandigen aan Kinderfonds Mamas. Alle leerlingen hebben heel hard en enthousiast gewerkt aan het project, met prachtige marktkramen als eindresultaat!