Actueel Uitgestelde open dag Dr. Nassau College locatie Penta: “Voor elke leerling met een vmbo-advies is hier een opleiding waarin hij of zij zich echt op zijn of haar plek voelt. Op 10 februari kan iedereen dat alsnog komen ervaren.”

Uitgestelde open dag Dr. Nassau College locatie Penta: “Voor elke leerling met een vmbo-advies is hier een opleiding waarin hij of zij zich echt op zijn of haar plek voelt. Op 10 februari kan iedereen dat alsnog komen ervaren.”

Locatie Penta van het Dr. Nassau College is dé school voor leerlingen uit Assen en omgeving die een opleiding op vmbo-niveau willen doen. Grofweg zijn er twee soorten opleidingen: de theoretische van mavo en mavo+ en de praktische opleidingen van de Vakcolleges. Of een basisschoolleerling dus nu al weet dat hij ooit naar de havo wil, of juist liever direct aan de slag gaat met het leren van een vak in de praktijk, hij of zij kan op locatie Penta terecht. Locatiedirecteur Menno den Hollander is trots op zijn school die elke vmbo-leerling een opleiding-op-maat biedt in een omgeving met oog en ruimte voor alle talenten.

“Met onze mavo, mavo+, onze Vakscholen en onze zorgstructuur voor LWOO hebben wij alles in huis om elke leerling met een vmbo-advies met een diploma de deur uit te laten gaan. Voorwaarde om leerlingen te laten slagen is dat ze in een prettige en veilige school werken waarin ze voldoende worden uitgedaagd. In zo’n gezonde sfeer kan elke leerling de voor hem of haar beste leerroute volgen. Daarom is ons motto ook: Samen Slagen. We doen het allemaal met elkaar: leerlingen, team én schoolomgeving. Binnen alle opleidingen wordt dan ook vanuit een kleine eigen basis gewerkt waardoor iedere leerling in een veilige en vertrouwde omgeving zit. Eersteklassers beginnen in het gebouw Groningerstraat. Tweedeklassers gaan of naar de hoogbouw voor de mavo of naar de door hem of haar gekozen afdeling van het Vakcollege. Zo garanderen we dat elke leerling de aandacht krijgt die hij of zij verdient.”

Alle opleidingen zijn te bezoeken en te ‘beproeven’ op de open avond waar de mavo, mavo+ en de vijf Vakcolleges van Penta zich presenteren: Economie & Ondernemen, Bouwen, Wonen & Interieur, Produceren, Installeren & Energie, Zorg & Welzijn en Horeca, Bakkerij & Recreatie. Natuurlijk zijn medewerkers en leerlingen aanwezig om vragen over de opleidingen en begeleiding van leerlingen te beantwoorden. Ook zijn er aparte voorlichtingen  over mentoraat, begeleiding en LWOO.

Open dag Dr. Nassau College, locatie Penta
Datum: 10 februari 2016
Tijd: 15.30 – 20.30 uur
Locatie: Dr. Nassau College Penta,
Industrieweg 3, Assen