Actueel Talenten Penta starten met lessen Cambridge English; Let’s widen your horizon!

Talenten Penta starten met lessen Cambridge English; Let’s widen your horizon!

Assen – Leerlingen op Penta met een talent voor de Engelse taal kunnen hun hart ophalen.  Zij kunnen kiezen voor de talentrichting Cambridge English waarmee zij zich voorbereiden op één van de Cambridge English examens. De examens genieten wereldwijde bekendheid en staan onder verantwoordelijkheid van de Cambridge University en The Britisch Council. 

Alinda Koerts is afdelingsleider leerjaar 1 op locatie Penta. Zij is blij met deze nieuwe talentrichting: “Naast onze reguliere lessen Engels bieden we leerlingen vanaf nu de mogelijkheid om nog diepgaander kennis te maken met onze wereldtaal nummer 1! Binnen de talentrichting bereiden leerlingen zich voor op Cambridge English examens. De Cambridge English certificaten zijn vooral heel waardevol omdat ze internationaal worden erkend. Onze leerlingen volgen de lessen op school, het examen wordt extern afgenomen.”

Voor het programma, dat is ontwikkeld door Moniek Kersse en Ellen Franken, worden leerlingen niet zondermeer toegelaten. Ellen Franken: “Het moet wel haalbaar zijn. Leerlingen hebben een test gemaakt en zijn uitgenodigd voor een zogenaamde motivational speech.” Wat bleek is dat door technologische ontwikkelingen zoals de mogelijkheden die het internet en sociale media bieden, sociale contacten van jongeren vaker een internationaal karakter hebben. “Leerlingen willen zich graag bekwamen in de Engelse taal omdat ze gemakkelijker willen communiceren met hun buitenlandse contacten.”

Binnen de groep bleek veel talent te zitten. “We hebben leerlingen van vmbo-basis tot aan de vmbo-theoretische leerweg in de groep, en dat is gezien de moeilijkheidsgraad van de examens echt bijzonder. Eén leerling wordt zelfs opgeleid voor het C2-examen, het hoogst haalbare niveau!”, aldus Moniek Kersse.

Bron beeldmateriaal: Adobe Stock