Actueel Schoolband Dr. Nassau college Aa en Hunze zoekt het hogerop

Schoolband Dr. Nassau college Aa en Hunze zoekt het hogerop

De schoolband van het Dr. Nassau College Aa en Hunze heeft onder begeleiding van Martijn Geven, onderwijsassistent op locatie, een bezoek gebracht aan het poppodium ‘Simplon’ in Groningen.

Het poppodium staat bekend om de goede sfeer en een vernieuwende en gevarieerde muziekprogrammering. Al meer dan 40 jaar zit Simplon aan het Boterdiep in Groningen. Het gebouw werd ooit gebruikt als regenjassenfabriek, daarna werd er een jongerencultuurpodium van gemaakt en nu is het een echt poppodium. Simplon is na al die jaren nog steeds een club waar iedereen terecht kan. In 2010 werd het zelfs genomineerd voor de titel ‘Beste poppodium van Nederland’. Pop, rock, metal, hiphop, jazz, punk of dance, iedere muziekliefhebber komt in Simplon aan zijn trekken! Nieuw geluid en jonge makers vonden vanuit Simplon hun weg naar een publiek.

Tijdens dit bezoek bezochten de leerlingen een soundcheck van de popband ‘The Mudd’. Het was ontzettend leuk om te ervaren hoe zo’n soundcheck van een band in het echt eruit ziet. De leerlingen keken hun ogen uit en waren erg onder de indruk. Geweldig om als schoolband mee te maken.

Niet alleen stond er een soundcheck op het programma, ook kreeg de groep een rondleiding door het poppodium. Ze hebben alles van het poppodium gezien, ze mochten zelfs nog een kijkje nemen op de mainstage. Tot slot werd hen verteld hoe ze als lokale band en als jong talent een podium kunnen krijgen voor een groter publiek.

Kortom; De schoolband is weer een ervaring rijker. Het was een geslaagde avond in het poppodium ‘Simplon’.