Actueel Scholierenverkiezingen op het Dr. Nassau College Aa en Hunze

Scholierenverkiezingen op het Dr. Nassau College Aa en Hunze

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen, die plaatsvinden op 21 maart, heeft de gemeente voor het Dr. Nassau College de scholierenverkiezingen georganiseerd. Afgelopen dinsdag, 13 maart, konden de leerlingen op school stemmen.

Vanuit de gemeente waren er verschillende vertegenwoordigers van de politieke partijen aanwezig en ook medewerkers van de Griffie. De ochtend werd gestart met het spel ‘Langs de lijn.’ Aan de hand van standpunten in de vorm van stellingen, werd een lijn gevormd van links naar rechts. Op deze lijn kozen leerlingen hun plek. De leerlingen ervaarden op deze manier dat ze bij sommige stellingen meer naar links bewegen en bij andere meer naar rechts. Daarna konden de leerlingen een keuze maken uit 2 opdrachten: het maken van een verkiezingsposter of een vlog over een politieke partij.

Binnen de gemeente Aa en Hunze zijn er zes politieke partijen: Combinatie Gemeentebelangen, PvdA, VVD, D66, GroenLinks en het CDA. De vertegenwoordigers van de politieke partijen liepen rond om eventuele vragen te beantwoorden. Bij het inleveren van de gemaakte opdracht, kregen de leerlingen een stempas. Hiermee konden ze ’s middags op school, in een echt stemhokje, stemmen. Volgende week maakt de gemeente de uitslag van de scholierenverkiezingen bekend.