Actueel Onderwijsspecialist Henno Oldenbeuving opent tweede doe- en voorlichtingsavond Penta

Onderwijsspecialist Henno Oldenbeuving opent tweede doe- en voorlichtingsavond Penta

Op donderdagavond 18 januari organiseert Dr. Nassau College, locatie Penta, wederom een actieve doe- en voorlichtingsavond. De avond is speciaal voor ouders en toekomstige brugklassers. Onderwijsspecialist Henno Oldenbeuving trapt de avond af. De auteur van het boek ‘Knap lastig’ weet alles over drijfveren van jongeren, de verschillen daarin en hoe je daar als ouder mee om gaat.

‘Penta’ organiseert de doe- en voorlichtingsavond, zodat zowel leerlingen, als hun ouders de school zo goed mogelijk leren kennen. Dit doen zij aan de hand van verschillende voorlichtingen en lessen. Het programma op 18 januari begint om 18.15 uur in de grote aula van het gebouw en duurt tot uiterlijk 20.30 uur.

In november stond de eerste doe- en voorlichtingsavond op het programma. Rond de 200 leerlingen en 250 ouders maakten die avond kennis met de middelbare school. “We waren ontzettend blij met de opkomst”, vertelt unitmanager van leerjaar 1, Alinda Koerts. “We konden iedereen een programma op maat aanbieden. Het was interactief en afwisselend. We hebben ouders en kinderen echt op een realistische manier kennis kunnen laten maken met de school.”

Leerlingen

Ook deze avond biedt de school weer een (inter)actief programma aan. De leerlingen starten gezamenlijk met een korte voorlichting over hoe het eerste jaar eruit ziet. Daarna maken ze kennis met de school door een les te volgen. Kinderen die waarschijnlijk het advies krijgen om naar de basisberoepsgerichte- of kaderberoepsgerichte leerweg te gaan, volgen één van de vijf Vakcolleges. Ze kiezen zelf welke. Leerlingen die denken naar de mavo te gaan of die geïnteresseerd zijn in de mavo/havo-stroom volgen onder meer lessen drama, natuur- en scheikunde, aardrijkskunde, muziek en taaldorp.

Ouders

Ouders beginnen met een presentatie van Henno Oldenbeuving. Oldenbeuving is onderwijsspecialist, docent aan de Herman Brood Academie en auteur van het boek ‘Knap lastig’. In zijn presentatie gaat hij in op de drijfveren van jongeren. Wat zijn de verschillen tussen jongens en meisjes en hoe kun je daar als ouders mee om gaan? Na de presentatie weet u er alles over!

Vervolgens kunt u zelf een keuze maken voor een voorlichting of een les. Denk aan onder meer informatie over het Vakcollege, de mavo en de zorgstructuur die Penta biedt. De school heeft namelijk voor ieder kind een geschikte leerroute en speciaal voor de brugklassers een eigen schoolplein, kleine klassen en een eigen docententeam. U kunt er ook voor kiezen om zelf een les Duits of Nederlands te volgen. Zo ervaart u hoe het is om leerling op Penta te zijn.

Opgave

Kunt u 18 januari niet? Geen probleem! Op 20 februari vindt er nog een doe- en voorlichtingsavond plaats. Daarnaast zijn u en uw kind ook meer dan welkom om een kijkje te komen nemen op de school tijdens de open dag op 14 februari.

Aanmelden voor de doe- en voorlichtingsavond kan tot uiterlijk 17 januari. Op onze website vindt u via onderstaande link meer informatie over het aanmeldproces: https://penta.nassaucollege.nl/actueel/doe-en-voorlichtingsavond-voor-leerlingen-groep-7-en-8-van-de-basisscholen.