Actueel Melissa Griffith ontwerpt Broodje van de Maand voor Dr. Nassau College Penta

Melissa Griffith ontwerpt Broodje van de Maand voor Dr. Nassau College Penta

Groep 8 van obs De Vuurvogel werd vandaag smakelijk verrast door docenten en leerlingen van het het Dr. Nassau College Penta. Vuurvogelleerlinge Melissa Griffith bleek winnares van een ontwerpwedstrijd voor een lekker én gezond broodje. Onderdeel van de prijs was dat de hele klas werd getrakteerd op het winnende broodje.

Uiteindelijk dienden twintig kinderen hun broodjesontwerp in. De juryleden, bestaande uit docenten van locatie Penta, bereidden, proefden en beoordeelden de ingediende ontwerpen. Zij verkozen Melissa’s broodje, een volkorenbroodje belegd met sla, tomaat, komkommer, kipfilet en een beetje mayonaise tot winnaar in de ontwerpwedstrijd. Om dit te vieren werden alle klasgenoten van een zeer verraste Melissa vandaag getrakteerd op “haar” broodje.

Melissa, die volgend jaar leerling is op het Dr. Nassau College Penta, mocht vandaag nog een naam bedenken voor haar broodje. Het broodje, de MG kip sandwich, is volgend schooljaar gedurende een hele maand als “Broodje van de maand” te koop in de schoolkantine op locatie Penta.

Locatie Penta organiseerde de wedstrijd om leerlingen bewust te maken van de invloed van een gezonde leefstijl op het welbevinden en op de schoolprestaties. Het thema gezondheid is vastgelegd in het beleid en het onderwijs. Locatie Penta van het Dr. Nassau College draagt het officiele Gezonde School keurmerk dat wordt uitgegeven door Het Voedingscentrum.