Actueel Locatie Penta van het Dr. Nassau College strijdtoneel voor het noordelijk kampioenschap Bakkerij en Horeca 2016

Locatie Penta van het Dr. Nassau College strijdtoneel voor het noordelijk kampioenschap Bakkerij en Horeca 2016

Donderdag 18 februari a.s. vormt de vleugel waarin de Vakcolleges van het Dr. Nassau College in Assen gevestigd zijn de wedstrijdarena voor leerlingen van noordelijke opleidingen voor Bakkerij en Horeca. De deelnemende leerlingen zijn door hun scholen geselecteerd om de eer van hun eigen Vakcollege Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) te verdedigen. Winnaars van dit noordelijk kampioenschap gaan vervolgens door naar de landelijke finale in Amsterdam. Natuurlijk hoopt het Vakcollege HBR van locatie Penta dat het zijn leerlingen zullen zijn die die strijd om het nationaal kampioenschap zullen mogen aangaan.

Elk jaar organiseert de Stichting Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding vakwedstrijden voor leerlingen van de betreffende opleidingen. Dit jaar vinden de regionale voorrondes voor het nationaal kampioenschap Bakkerij en Horeca in februari plaats. De strijd om het noordelijk kampioenschap zal op 18 februari a.s. in Assen uitgevochten worden. Vijf scholen met opleidingen voor Bakkerij en Horeca vaardigen elk een team af dat uit vijf leerlingen bestaat. Twee leerlingen zijn verantwoordelijk voor het koken, twee voor de bakkerij en de vijfde leerling neemt de taken van gastheer of gastvrouw op zich. De dag staat dus helemaal in het teken van het vakmanschap waartoe deze Vakcolleges opleiden. Het winnende team van deze dag zal de eer van het Noorden verdedigen in de landelijke finale voor het Nederlands Kampioenschap die op 4 en 5 april a.s. in Amsterdam plaatsvindt.

De scholen die deelnemen aan de noordelijke wedstrijd op 18 februari a.s. in Assen zijn: Csg Comenius uit Leeuwarden, RSG Wolfsbos uit Hoogeveen, OSG Singelland uit Drachten, Vakcollege Sevenwolden uit Heerenveen en vanzelfsprekend gastheer Vakcollege van het Dr. Nassau College uit Assen.