Actueel Leerlingen speeddaten met vakmannen en -vrouwen in kader van loopbaanoriëntatie

Leerlingen speeddaten met vakmannen en -vrouwen in kader van loopbaanoriëntatie

Het was een gezellige drukte vandaag op het Dr. Nassau College Penta. De school ontving een groot aantal vakmannen en -vrouwen die de leerlingen van de school kwamen ondersteunen bij het maken van een opleidingskeuze. Leerlingen voerden gesprekjes met drie beroepsbeoefenaren in drie verschillende ronden. Deze activiteit is onderdeel van loopbaanoriëntate waarbij leerlingen worden begeleid bij het maken van een keuze voor een van de Vakcolleges.

Aanwezig waren o.a. een schoonheidsspecialist, een automonteur, een systeembouwer, een lerares basisschool, een verpleegster, een boekhouder, een assistent inkoper, een sportinstructeur, een medisch secretaresse en een kok. Tijdens speeddate sessies konden de leerlingen hun vragen stellen aan de beroepsbeoefenaren.

Anders dan de term doet vermoeden, hadden de leerlingen hun speeddate goed voorbereid met hun mentor en vandaag stonden ze dan ook te popelen om met de bezoekers in gesprek te gaan. Het enthousiasme van zowel de leerlingen als de aanwezige vakmensen maakten het tot een gezellige en leerzame dag.

Naast de speeddates worden vakmanschapslessen, reflectiegesprekken, bedrijfsbezoeken en loopbaanoriëntatie- en begeleidingsuren gegeven zodat leerlingen er gedurende het jaar achter komen waar hun interesse ligt. Mede hierdoor kunnen zij de juiste keuzes maken hier op school en in de rest van hun leven.