Actueel Leerlingen mavo/havo-stroom Penta volgen module ondernemen op locatie Quintus

Leerlingen mavo/havo-stroom Penta volgen module ondernemen op locatie Quintus

Mavoleerlingen die na hun eindexamen verder willen op de havo, volgen op locatie Penta de mavo/havo-stroom. Deze groep leerlingen werkt zoveel mogelijk uit havo lesmateriaal en ze volgen zo nu en dan lessen op locatie Quintus. De tweedeklassers uit de mavo/havo-stroom draaide de afgelopen periode mee in een module Ondernemen op locatie Quintus.

Het was een leuk project voor de leerlingen. De klas werd opgedeeld in vijf bedrijven die door de directeur van locatie Quintus gevraagd werden om een promotiefilmpje van Sporthal Olympus te maken.

Bij de start van de module werden de taken binnen de groep verdeeld en er werd een bedrijfsnaam bedacht met een bijpassend logo. Leerlingen bogen zich over de verschillende aspecten van het ondernemerschap zoals de Kamer van Koophandel, personeelskosten, aandelen en obligaties. En natuurlijk werden er filmpjes gemaakt voor de promotiefilm.

De trailers en filmpjes van de eindresultaten werden aan ouders en genodigden gepresenteerd. De filmpjes zijn door een jury beoordeeld en tijdens een kop koffie op de obligatiemarkt konden ouders 'obligaties' kopen. De groep met de meeste Quincoins stevende af op de overwinning: het financieel meest gezonde bedrijf!

Leerlingen, ouders en medewerkers kijken terug op een zeer geslaagd project!