Actueel Leerlingen Dr. Nassau College strijden in schoolcompetitie om plek in regionale voorronde Technasium Top Award

Leerlingen Dr. Nassau College strijden in schoolcompetitie om plek in regionale voorronde Technasium Top Award

Technasiumleerlingen uit de tweede klassen van het Dr. Nassau College bonden vanochtend de strijd met elkaar aan in de aanloop naar de regiofinale van de Technasium Top Award. De schoolcompetitie die werd gehouden op locatie Quintus van het Dr. Nassau College draaide om een lichtconcept dat rekening houdt met de lichtbehoefte op de verschillende momenten van de dag. Het team uit Gieten, bestaande uit Bas Bruins, Sjoerd Mink, Niek van den Berg en Herma Kunst, wonnen met hun concept de schoolcompetitie en zij verdedigen de eer van het Dr. Nassau College tijdens de regionale voorronde.

De deelnemende teams uit de locaties Quintus, Beilen, Norg en Gieten gingen allemaal aan de slag met dezelfde opdracht. Voor het  InterGemeentelijk-overleg Openbare Verlichting (IGOV) ontwikkelden zij een lichtconcept voor een publieke ruimte dat rekening houdt met de gewenste lichtsterkte op verschillende momenten op de dag. De leerlingen maakten een prototype dat zij presenteerden aan de jury. “De jury let bij de beoordeling van het lichtconcept op het creëren van een veilige situatie, op het verminderen van lichtverspilling en op de toepasbaarheid in de ruimte”, aldus Technasiumdocent Erik Migchielsen.

 

Op het Technasium werken leerlingen in groepjes aan zeer uiteenlopende en uitdagende opdrachten uit het bedrijfsleven. Leerlingen doen onderzoek, bedenken een oplossing, werken deze uit en presenteren hun oplossing vervolgens aan de opdrachtgever. Jaarlijks wordt de Technasium Top Award georganiseerd voor Technasiumleerlingen uit het tweede leerjaar. Dit jaar doet een recordaantal van 78 scholen met ruim 5.000 leerlingen mee aan de wedstrijd. De winnaars uit de schoolcompetitie strijden verder in de regionale voorronden, de laatste halte voor de landelijke finale.