Actueel Leerlingen Dr. Nassau College Penta ontwerpen een app voor busreizigers

Leerlingen Dr. Nassau College Penta ontwerpen een app voor busreizigers

Nooit meer een bus missen en lange wachttijden voorkomen, dat is was de inzet van Ida Post en Rick Scuhring. Zij ontwierpen in het kader van de uitvindwedstrijd “Jonge Makers” een app waarmee reizigers de buschauffeur kunnen laten weten dat zij bij de bushalte staan. De Vakcollegeleerlingen van het Dr. Nassau College bedachten dit vernieuwende concept niet alleen, ze maakten ook een prototype dat zij afgelopen dinsdag presenteerden tijdens de regiofinale in Bolsward.

Ida Post en Rick Schuring zitten in de eerste klas van het Vakcollege. Zij bedachten voor de uitvindwedstrijd “Jonge Makers” de Hibus!, een app waarmee reizigers de buschauffeur kunnen laten weten dat zij mee willen reizen met de bus. De app maakt een goede afstemming tussen de behoefte van de reiziger en de dienstverlening van de vervoersmaatschappij mogelijk.

De wedstrijd begon in januari met een voorronde op school die werd gewonnen door Ida en Rick. In februari mochten zij onder begeleiding van industrieel ontwerpers hun uitvinding uitwerken tot een prototype dat zij op dinsdag 8 maart presenteerden aan de jury.

Hoewel de Dr. Nassau College vakkanjers niet in de prijzen vielen is hun docent Sieta de Jong heel trots op het innovatieve duo: “Ida en Rick hebben heel erg hun best gedaan. Ze kwamen met een vernieuwend idee en hebben dat vervolgens vol enthousiasme uitgewerkt tot een prototype. Het zijn echte toppers!”

De uitvindwedstrijd is georganiseerd door TechniekTalent.nu. Dit is een samenwerkingsverband van technische organisaties dat jonge mensen wil interesseren voor een toekomst in de techniek. Uitvindwedstrijden geven de jongeren een beter beeld van het technische werkveld en vergroten bovendien vaktrots en vakmanschap.