Actueel Leerlingen Dr. Nassau College locatie Quintus winnen regiofinale Olympic Moves

Leerlingen Dr. Nassau College locatie Quintus winnen regiofinale Olympic Moves

Op maandag 13 maart jl. vond in Leek een van de regiofinales van Olympic Moves plaats. Dit is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Locatie Quintus was met twee korfbalteams vertegenwoordigd. Het team ‘klas 3-4’ won alle wedstrijden en heeft zich geplaatst voor The School Final!  

LO-docenten Eline Muusers & Laura Winkelman vertellen dat het team van klas 1-2 erg enthousiast was en hard heeft gevochten maar dat de doelpunten helaas niet wilden vallen. Het team is 5e geworden in de poule en heeft een hele leuke dag gehad.

Het team van klas 3-4 daarentegen maakte een vliegende start door direct de eerste en tweede wedstrijd gemakkelijk te winnen. De derde wedstrijd trof het team een sterke tegenstander maar ook deze wedstrijd werd gewonnen. Het team is ongeslagen door de regio finale gekomen en gaat door naar de finale in Amsterdam.

The School Final van Olympic Moves vindt plaats op vrijdag 9 juni 2017 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Alle winnaars van de regio finales strijden op deze dag om het kampioenschap voor scholen. Het doel van Olympic Moves (voorheen Mission Olympic) is om meer middelbare scholieren samen te laten sporten waarbij plezier voorop staat.