Actueel Leerlingen Dr. Nassau College locatie Quintus winnen finale Olympic Moves

Leerlingen Dr. Nassau College locatie Quintus winnen finale Olympic Moves

Op vrijdag 10 juni bonden ruim 6.000 scholieren uit heel Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam de strijd met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Locatie Quintus was met drie volleybalteams vertegenwoordigd. Het schoolteam en het team ‘meisjes klas 3-4’ wisten de finale te bereiken en deze te winnen!

Na het afleggen van de Olympic Moves eed, ontstak Olympisch kampioen Epke Zonderland de vlam en kon de strijd tussen de scholen beginnen. De meiden van het schoolteam waren een klasse apart. Zij wonnen zeer overtuigend en vrij gemakkelijk alle wedstrijden.

De meisjes uit klas 3-4 daarentegen speelden een bloedstollende, spannende finale. In de finale wonnen zij de eerste set met 12-11. De tweede set ging gelijk op met de tegenpartij en eindigde in een gelijke stand 11-11. Met een nipt verschil werd ook dit team Nederlands kampioen volleybal. 

"Het is bijzonder dat twee teams van een school het kampioenschap in de wacht slepen", aldus Albert Noord, directeur locatie Quintus. De teams werden begeleid door drie LO-docenten die enorm trots zijn op de meiden.

Het Dr. Nassau College is een topsportvriendelijke school waar topsport en goed onderwijs met elkaar gecombineerd kunnen worden. Om hun doelen te bereiken, worden topsporters persoonlijk begeleid door een topsportmentor en worden afspraken op maat gemaakt om topsport en school zo goed mogelijk te kunnen combineren.