Actueel Leerlingen Dr. Nassau College Aa en Hunze doen mee aan wereldwijde techniekwedstrijd

Leerlingen Dr. Nassau College Aa en Hunze doen mee aan wereldwijde techniekwedstrijd

Tien leerlingen van het Dr. Nassau College in Gieten doen dit schooljaar mee aan First Lego League, een wereldwijde techniekwedstrijd voor scholieren. Het team uit Gieten doet mee aan de wedstrijd in het kader van het aanvullende techniekprogramma dat zij in hun opleiding volgen: het Technasium. Het project is onlangs gestart en op zaterdag 15 december komt het team uit tijdens de regiofinale die in Leeuwarden wordt gehouden.

Voor deze wedstrijd ontwerpen, bouwen en programmeren de leerlingen een robot. Ze doen dit zelfstandig en worden hierin bijgestaan door een coach. Met hun zelfontwikkelde robot spelen ze mee in de wedstrijden. Ieder jaar wordt er een thema gekozen, de zogenoemde Challenge. Dit jaar is de Challenge: Into Orbit. De wedstrijd daagt leerlingen uit om zich spelenderwijs te ontwikkelen en om kennis te maken met de maatschappelijke rol van techniek.

De First Lego League is een wedstrijd die voor het eerst in 1998 werd gespeeld in Amerika. Inmiddels is het een wereldwijde wedstrijd waaraan vorig jaar 250.000 jongeren meededen uit 70 landen. Uitgangspunt van de wedstrijd zijn: ontdekking, innovatie, effect, integratie, teamwork en plezier. Uitgangspunten die goed passen in de onderwijsfilosofie van het Dr. Nassau College.

Bron beeldmateriaal: Adobe Stock