Actueel Jaarlijkse wetenschapsmarkt Beilen groot succes

Jaarlijkse wetenschapsmarkt Beilen groot succes

Worden meisjes eerder geholpen met producten van een hoge etalage pakken of jongens? Is er een verband tussen de grootte van je handen en de grootte van je voeten? Neemt een roos sneller warm of koud water op? Kan een grasparkiet een doolhof leren? Wat is de invloed van schermtijd voor het slapen gaan op de diepte van je slaap? Een greep uit de onderzoeksvragen waarop leerlingen van locatie Beilen een antwoord hebben gezocht. Tijdens de jaarlijkse Wetenschapsmarkt op dinsdag 2 juli 2019 presenteerden zij hun onderzoeksresultaten.  

Dit leverde drie winnaars op:

  • In de categorie 'Beste, overtuigende verhaal' wonnen Annerieke Zinger en Danée Vos met hun vraag "Wat is de invloed van de kleur van gekleurde kwarktaart op de keuze van mensen?"
  • In de categorie 'Mooist aangeklede kraampje' wonnen Louise van Nieuwenhuizen en Anouk Vredeveld met hun vraag "Welke kleuren kleding worden het warmst in de zon?"
  • In de categorie 'Interessantste onderzoeksvraag' wonnen Liesbeth Brink en Chantal Smit met hun vraag "Kan een grasparkiet een doolhof leren?

Bron beeldmateriaal: Adobe Stock