Actueel Gymnasiumleerlingen voeren Cyrano de Bergerac op

Gymnasiumleerlingen voeren Cyrano de Bergerac op

Gymnasiumleerlingen uit het derde leerjaar bewerkten het verhaal in de Klassieke Week tot een prachtig muziektheater dat zij vandaag tonen aan hun ouders/verzorgers, medewerkers van de school en overige belangstellenden.

 

Klassieke Week

“Een van de hoogtepunten van het jaar is toch altijd weer de Klassieke Week”, vertelt afdelingsleider Gymnasium Esmée Post enthousiast. “Leerlingen werken een week lang aan een klassiek stuk en voeren het dan op. Dit jaar is dat een bewerking van Cyrano de Bergerac. De leerlingen doen onder leiding van verschillende docenten, waaronder de mentor, de regisseur en drie kunstdocenten, alles zelf.

Van acteren en zingen tot het ontwerpen van de kleding en het decor. De grote finale is op 21 november, dan dragen zij het stuk op aan het publiek. ’s Middags als try out voor de leerlingen uit de eerste en tweede klassen van het gymnasium en ’s avonds de “echte” voorstelling voor ouders, medewerkers en overige belangstellenden.”

Cyrano de Bergerac

Het toneelstuk is in 1897 geschreven door de Franse toneelschrijver Edmond Rostand en gaat over Cyrano de Bergerac, dichter en aanvoerder van de cadetten in het Franse leger. Cyrano wordt verliefd op zijn nichtje Roxane maar twijfelt of zij vanwege zijn lange neus ooit van hem zou houden. Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw.

Bron beeldmateriaal: Adobe Stock