Actueel Dr. Nassau Collegeleerlingen met hartslaghologram aanwezig op festival Nacht van de Kunst & Wetenschap

Dr. Nassau Collegeleerlingen met hartslaghologram aanwezig op festival Nacht van de Kunst & Wetenschap

Op zaterdag 4 juni is het Technasiumproject van de Quintusleerlingen Joep, Jesper, Thijs en Thymo een van de 150 acts op het jaarlijks terugkerende festival Nacht van de Kunst & Wetenschap dat gehouden wordt in de Groninger binnenstad. De leerlingen maakten het hologram, dat te bekijken is in de Der Aa-kerk,  als onderdeel van hun meesterproef waarmee zij eindexamen deden voor het vak O&O (onderzoek & ontwerpen).

“Het is echt bijzonder dat onze leerlingen daar mogen staan met hun project”, vertelt Albert Noord, directeur van de havo/vwo locatie van het Dr. Nassau College in Assen. “De Nacht van de Kunst & Wetenschap is een bijzonder festival dat met 150 acts garant staat voor vernieuwing, innovatie en verwondering. Onze leerlingen staan op het programma samen met gerenommeerde wetenschappers en kunstenaars als André Kuipers, Ronald Giphart en Raoul Heertje!”

De vwo-leerlingen maakten een hologram dat in verbinding staat met een sensor. Noord: “Als je je vinger op de sensor plaatst wordt je hartslag gevisualiseerd op een hologram. Het projectiescherm van het hologram bestaat uit materiaal van oude TFT computerschermen en is dus ook een mooi voorbeeld van upcycling.” Het viertal maakte het hologram als onderdeel van de meesterproef waarmee het Technasiumvak O&O afgesloten wordt. Zij deden dit in nauwe samenwerking met FabLab; een werkplaats waar ontwerpers, kunstenaars, onderzoekers, ondernemers en studenten terecht kunnen om hun vernieuwende ideeën om te zetten in prototypes.

Havo- en atheneumleerlingen kunnen op het Dr. Nassau College kiezen voor het Technasium. Binnen het Technasium wordt gewerkt aan uitdagende projecten in opdracht van het bedrijfsleven. De werkwijze binnen het Technasium draagt bij aan de ontwikkeling van competenties als samenwerken, plannen en organiseren, ict-geletterdheid, doorzetten, zelfstandig werken en werkprocessen overzien. Hierdoor zijn Technasiumleerlingen over het algemeen heel goed voorbereid op een vervolgstudie in het hbo of wo.