Actueel Dr. Nassau Collegedocent Matijs Lips kanshebber titel Beste leraar Nederlands van 2016

Dr. Nassau Collegedocent Matijs Lips kanshebber titel Beste leraar Nederlands van 2016

Voor Dr. Nassau Collegedocent Matijs Lips kan schooljaar 2015-2016 niet meer stuk. Werd hij in het najaar van 2015 nog verrast met de Malmberg Talent Docent Trofee 2015, nu is hij - samen met elf andere docenten Nederlands uit Nederland en België - genomineerd voor de titel Beste leraar Nederlands 2016.

Lips is een van de twaalf docenten die door de vakjury zijn geselecteerd om aanstaande zaterdag te verschijnen in het radioprogramma De Taalstaat. Vestigingsmanager Katja Woltjes van het Dr. Nassau College begrijpt dat best: “Matijs Lips is een vernieuwende docent die op meeslepende en moderne wijze zijn leerlingen enthousiast weet te maken voor het vak Nederlands.”

Hoewel de verkiezing al voor de derde keer wordt gehouden, is deze dit jaar wel bijzonder actueel, want nog niet zo lang geleden pleitten een aantal vooraanstaande neerlandici nog voor het aantrekkelijker maken van het vak Nederlands. Het vak zou door leerlingen steeds vaker saai gevonden worden. “Dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Matijs bewijst iedere dag opnieuw dat Nederlands gewoon een heel leuk vak is!”, reageert Katja Woltjes enthousiast.

Na de presentaties van aanstaande zaterdag kiest de vakjury de drie finalisten. Uiteindelijk bepaalt het publiek bepaalt welke docent zich “Beste leraar Nederlands 2016” mag noemen. De uitslag wordt op 28 mei aanstaande bekendgemaakt.