Actueel Dr. Nassau College sterk vertegenwoordigd op NK scholenploegenachtervolging op de schaats

Dr. Nassau College sterk vertegenwoordigd op NK scholenploegenachtervolging op de schaats

Maar liefst zeven teams van het Dr. Nassau College kwamen in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap scholenploegenachtervolging op de schaats. De teams van het Dr. Nassau College wisten zich tijdens de Drentse Kampioenschappen in bijna elke categorie te plaatsten voor het NK dat op donderdag 10 maart plaatsvond in Den Haag.

De sfeer, de ambiance van de ijsbaan De Uithof, de sportieve inzet van leerlingen, de goede organisatie, de speaker, de muziek en het resultaat maakte het NK voor leerlingen, ouders en begeleiders tot een fantastische sportieve dag. Het Dr. Nassau College was met de zeven teams, gehuld in de herkenbare zwart witte trainingspakken en gele en roze mutsen, duidelijk aanwezig.

De leerlingen hebben gestreden voor wat ze waard waren met een podiumplaats als resultaat! Jim Dhore, Max Visscher en Axel van der Tuuk wisten na een matige eerste omloop en goede tweede omloop als vierde met 0,01 seconde voorsprong de finale te behalen. Tijdens de finale rit hebben ze zo goed gereden dat ze uiteindelijk als derde eindigden.

Soraya Braker, Janine Bosma, Ilse Kruims en Dyonne de Vries wisten als derde in de finale te komen. Helaas kwam een teamlid ten val waardoor zij een vierde plaats behaalden. Het Dr. Nassau College bereikte bovendien een vierde plaats in het scholenklassement. Al met al een fantastische sportieve prestatie!

Afgelopen zondag werden de laatste schaatsmeters gemaakt in Assen. Hopelijk is er snel uitzicht op een volgend Drents Kampioenschap. Een alternatief is dat de leerlingen in Groningen gaan strijden voor plaatsing op het NK.