Actueel Dr. Nassau College Penta hult zich deze week in internationale sferen

Dr. Nassau College Penta hult zich deze week in internationale sferen

Locatie Penta van het Dr. Nassau College is deze week gehuld in internationale sferen. Leerlingen van de kunst- en cultuurklas zijn deze week in het kader van het Erasmus uitwisselingsproject te gast in Italië en locatie Penta ontvangt deze week docenten uit Polen, Duitsland en Turkije.

“Dit zijn hele mooie voorbeelden van de  uitwisselingstrajecten die mogelijk zijn door het Erasmus+ project”, vertelt unitmanager Alinda Koerts enthousiast. “Het Erasmus+ project is een Europees subsidieprogramma dat gericht is op het versterken van de kenniseconomie in Europa. Door de uitwisselingen leren de scholen van elkaar en dat leidt tot nieuwe impulsen in het onderwijs. Jongeren die meedoen in uitwisselingen raken op een heel natuurlijke wijze vertrouwd met andere culturen. Door de kennisuitwisseling van docenten, maar ook door jongeren vertrouwd te maken met culturele diversiteit zorgen we ervoor dat Europa een prominente rol heeft en houdt in de wereldkenniseconomie.”

De leerlingen van het Dr. Nassau College vertrokken afgelopen maandag naar Cerveteri in Italië waar zij in gastgezinnen verblijven. Samen met de leerlingen van de ontvangende school nemen zij deel aan bijzondere culturele excursies. Over een paar maanden komen de leerlingen uit Italië naar Nederland.

De uitwisseling met de docenten uit Duitsland, Polen en Turkije is afgelopen zaterdag van start gegaan en loopt door tot en met zondag. De docenten maken kennis met bijzondere projecten op locatie Penta en ze bezoeken een aantal musea. Ook werken de docenten deze week  gezamenlijk aan nieuwe uitwisselingsprojecten voor de leerlingen van de aangesloten scholen.