Actueel Dr. Nassau College ISK is fietsschool van de provincie Drenthe!

Dr. Nassau College ISK is fietsschool van de provincie Drenthe!

Vorig schooljaar heeft de ISK deelgenomen aan het provinciale project Op Fietse. Van de scholen die hebben meegedaan aan het project is de ISK uiteindelijk aangewezen als Fietsschool van Drenthe! Onlangs reikte de heer Brink, Gedeputeerde van Verkeer, de prijs, een gouden fiets en een wielerexperience voor de leerlingen, uit.

Met behulp van medewerkers van Vaart Welzijn en Mijn Buurt Assen is er op allerlei manieren extra aandacht besteed aan het veilig fietsen van thuis naar school. De leerlingen van de internationale schakelklas (ISK) van het Dr. Nassau College zijn allemaal nieuwkomer in Nederland. Velen zijn gevlucht vanuit landen in het Midden-Oosten of Afrika. In Nederland leren ze soms pas voor het eerst fietsen en moeten ze ineens deelnemen in het drukke verkeer. Vandaar dat de school het belangrijk vindt om aandacht te besteden aan veilig fietsen. In het kader van het project Op Fietse konden de leerlingen o.a. deelnemen aan verkeerslessen, een mountainbike-clinic, gastlessen op school en een workshop fietsen repareren.

Van de scholen die hebben meegedaan aan het project is de ISK uiteindelijk aangewezen als Fietsschool van Drenthe! Onlangs reikte de heer Brink, Gedeputeerde van Verkeer, de prijs, een gouden fiets en een wielerexperience voor de leerlingen, uit. Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/@133926/fietsers-stijgen/.

Bron beeldmateriaal: Adobe Stock