Actueel Dr. Nassau College Gieten biedt op 28 januari een volledig verzorgd reisje naar de toekomst

Dr. Nassau College Gieten biedt op 28 januari een volledig verzorgd reisje naar de toekomst

Januari is een maand van open dagen. Iedere schoolkiezer weet dat en elke middelbare school is druk met de organisatie ervan. Dat dat niet gewoon een kwestie is van een oud draaiboek uit de kast halen, is wel heel duidelijk op het Dr. Nassau College in Gieten. Elke open dag, kennismakingsavond of doemiddag krijgt hier weer een andere invulling om de brugklasser-in-spe te laten ervaren dat het onderwijs op deze school draait om het linken van kennis. De filosofie van de school is namelijk dat het alleen door dat te doen het werkelijk mogelijk is dingen te leren. En het is die kennis die het entreebewijs vormt voor allerlei werelden: van land van ooit tot sportwereld, van land van chemie tot movieplanet. Op 28 januari a.s. opent de school graag haar deuren voor alle achtstegroepers die bij haar de eerste etappe van die reis naar nieuwe werelden af willen leggen.

Het schoolgebouw in Gieten is voor deze avond geheel ingericht en vormgegeven in het teken van het thema ‘reizen’. Leerlingen en ouders bezoeken geen presentaties van vakken in lokalen, maar ervaren hoe het is om te verblijven in een andere wereld. Voorbeelden zijn: het land van toen, verschillende bèta-werelden, de moviestar-planet en de wereld van muziek. Natuurlijk zijn er ook rondleidingen door het hele gebouw en kunnen bezoekers in de sportwereld zien en ervaren wat de school allemaal op dat gebied te bieden heeft.  Verder kan iedereen met een ritje in de shuttlebus een bezoek brengen aan het Technasium .

Dat de school niet alleen haar leerlingen goed begeleidt, maar ook de bezoekers van de open dag wordt bewezen door de reisgids waarvan voor elke reiziger een exemplaar klaarligt. Al met al belooft de open dag een net zo’n veelzijdig gebeuren te worden als het onderwijs zelf op deze school die bruist van enthousiasme om weer een nieuwe generatie te gaan klaarstomen voor de wereld van morgen.

Informatie
Open dag Dr. Nassau College:
Datum: donderdag 28 januari 2015
Tijd: 18.30 - 20.30 uur
Locatie: Stokleggingslaan 17, Gieten