Actueel Dr. Nassau College Aa en Hunze in Franse sferen

Dr. Nassau College Aa en Hunze in Franse sferen

Op donderdag 8 november verkeert het Dr. Nassau College in Franse sferen tijdens de jaarlijkse Dag van de Franse taal. De dag, die vijf jaar geleden in het leven is geroepen om de keuze voor het vak Frans als examenvak te promoten, mag zich verheugen in een groeiende belangstelling.

Steeds minder scholieren kiezen de Franse taal als eindexamenvak en dat is onwenselijk, want Franstalige landen zijn nu en in de toekomst belangrijke (handels)partners voor Nederland. Het Dr. Nassau College in Gieten onderstreept het belang van het vak Frans en laat leerlingen op de Dag van de Franse taal genieten van de prachtige taal en cultuur. Zo kunnen leerlingen op de school genieten van een heerlijke Franse lunch, wordt er een Franse film vertoond en kunnen leerlingen genieten van mooie Franse chansons. 

De daling van het aantal leerlingen dat kiest voor Frans als examenvak kwam in januari van dit jaar nog uitgebreid in het nieuws toen er middels een manifest aandacht voor werd gevraagd. In De Volkskrant stond te lezen dat ondertekenaars vreesden dat “we de internationale boot gaan missen.” De dag van de Franse taal mag mede daarom rekenen op steun van partners uit binnen- en buitenland waaronder TV5Monde die een dictee organiseert en Pathé bioscopen die vanwege deze dag een Franse film in het programma hebben opgenomen.

Bron beeldmateriaal: Adobe Stock